De små sorte.

Kødkvæget på Livø består af ca. 55 moderdyr af racen Aberdeen-Angus. 

Det er en lille, sort og robust kødkvægsrace uden horn, der har let ved at kælve og er velegnede til afgræsning og pleje af naturarealer. 

Køerne kælver i løsdriftsstalden fra februar til april og kalvene dier hos koen hele sommeren, mens de er på græs. 

Økologiske køer skal være på græs 180 dage om året, så alle køer, kalve og kvier lukkes på græs ca. 1. maj og går ude indtil ca. 1. dec. 

Tyrekalvene bliver slagtet når de er 1 år gamle og bliver afsat lokalt til Livø Feriecenter, Glenhom Vingård og Friland. Men de fleste tyrekalve bliver afsat til Meyers Catering i København.  

Seneste kommentarer

01.08 | 17:57

Hej Kurt. Økologisk og regenerativt landbrug er to sider af samme sag, hvor vi i begge tilfælde ønsker at øge jordens frugtbarhed og i det regenerative forstyrre livet under jorden så lidt som muligt.

30.07 | 15:07

Mange ved hvad økologi er, men er landbruget på Livø egentlig ikke i højere grad regenerativ? Der er jo forskel på strategien I dyrkningsmetoden.

27.05 | 13:52

Hej Gudrun.
Nej, vi sælger ikke spelt og emmer direkte fra gården, da det skal afskalles inden det kan males til mel. Det sker hos Aurion, hvor du kan købe mel og kerner i deres webshop.

27.05 | 13:38

Hej.
Sælger I mon spelt og emmer direkte fra gården? JEg tænker i 5 eller evt. 10 kg sække?

Del siden