Dåvildtet

Livø er især kendt for sine sæler og dådyr. Øen menes at have haft dåvildt uafbrudt siden middelalderen. I dag har øen en stærk og smuk bestand på ca. 70 dådyr. Dyrene lever frit på øen og er naturligt sky.

I december og januar reguleres bestanden, og kødet sælges privat og til vildthandlere. 

Hvis du er interesseret i at købe vildt fra Livø - kontakt Erik Dalsgaard på mail eda@nst.dk hvor du kan få oplysninger om pris, afhentning mv. 

Egeskoven

Den skovklædte del af Livø består især mod vest af en egeblandingsskov, domineret af eg og hassel, men også med elm, bævreasp, røn og hyld med ask og el på fugtige partier. Mange af egene i skoven er op til 300 år gamle. Skoven menes at være efterkommere af den egeblandingsskov, som var dominerende i Danmark fra stenalderen helt op til kristi fødsel. På isolerede steder med mager jord har egen holdt stand overfor bøgen. 

Seneste kommentarer

01.08 | 17:57

Hej Kurt. Økologisk og regenerativt landbrug er to sider af samme sag, hvor vi i begge tilfælde ønsker at øge jordens frugtbarhed og i det regenerative forstyrre livet under jorden så lidt som muligt.

30.07 | 15:07

Mange ved hvad økologi er, men er landbruget på Livø egentlig ikke i højere grad regenerativ? Der er jo forskel på strategien I dyrkningsmetoden.

27.05 | 13:52

Hej Gudrun.
Nej, vi sælger ikke spelt og emmer direkte fra gården, da det skal afskalles inden det kan males til mel. Det sker hos Aurion, hvor du kan købe mel og kerner i deres webshop.

27.05 | 13:38

Hej.
Sælger I mon spelt og emmer direkte fra gården? JEg tænker i 5 eller evt. 10 kg sække?

Del siden