Quinoa mark lige før høst 2016

Quinoa mark lige før høst 2016

Fra 2012 til 2016 deltog vi i et projekt støttet af GUDP (grønt udviklings og demonstrations program) i samarbejde med bageriet Aurion i Hjørring og Københavns Universitet. 

Projektet afprøvede dyrkning af glutenfrie afgrøder under danske dyrkningsforhold. Afgrøderne var hirse, amarant, boghvede, lupin, quinoa, ærter, hestebønner og havre. 

Nogle af afgrøderne er allerede kendte og afprøvede under danske forhold, bla. havre, boghvede og hestebønner, men i projektet arbejdede vi på at finde nogle sorter, der egnede sig til menneskeføde - og altså smager godt.

Desuden afprøvede vi quinoa, hirse og amarant, som normalt vokser under sydligere og varmere himmelstrøg.  

Seneste kommentarer

01.08 | 17:57

Hej Kurt. Økologisk og regenerativt landbrug er to sider af samme sag, hvor vi i begge tilfælde ønsker at øge jordens frugtbarhed og i det regenerative forstyrre livet under jorden så lidt som muligt.

30.07 | 15:07

Mange ved hvad økologi er, men er landbruget på Livø egentlig ikke i højere grad regenerativ? Der er jo forskel på strategien I dyrkningsmetoden.

27.05 | 13:52

Hej Gudrun.
Nej, vi sælger ikke spelt og emmer direkte fra gården, da det skal afskalles inden det kan males til mel. Det sker hos Aurion, hvor du kan købe mel og kerner i deres webshop.

27.05 | 13:38

Hej.
Sælger I mon spelt og emmer direkte fra gården? JEg tænker i 5 eller evt. 10 kg sække?

Del siden